Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το κοιμητήριο με τους ανοιχτούς τάφους που προετοιμάστηκε για να δεχθεί νεκρούς από κορονοϊό ενώ μέσω φόβου για ακόμα ένα μαύρο Νοέμβρη στη Βόρεια Ελλάδα, όπως αυτόν του 2020. Την ίδια στιγμή αυξημένοι είναι θάνατοι από κορονοϊό, αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής που ασφυκτιούν από την επέλαση της πανδημίας, ενώ και τα σημερινά κρούσματα έσπασαν το χθεσινό ρεκόρ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, σχεδόν το 50% των θανάτων στην Κεντρική Μακεδονία είναι από κορονοϊό με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, Νέστωρα Νικολόπουλο να δηλώνει ότι «δυστυχώς δεν πηγαίνει και τόσο καλά όσο φανταζόμασταν και ξεκινάμε να ζούμε μέρες του περσινού Νοέμβρη».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είχαμε θίξει το ζήτημα των ψυκτικών θαλάμων που σοροί σε ορισμένα νοσοκομεία μένουν εκτός ψυκτικών θαλάμων». Ο κ. Νικολόπουλος έδειξε ακόμα ένα κοιμητήριο που ανοιχτούς τάφους, το οποίο προετοιμάστηκε για να δεχθεί νεκρούς από κορονοϊό.

Οι αρνητές επιμένουν κατά του εμβολίου

Την ίδια στιγμή έντονος είναι ο προβληματισμός για τους αρνητές των εμβολίων, με τον διδάκτορα Θεολογίας Αναστάσιο Πολυχρονιάδη να αναφέρει «είμαι κατά του συγκεκριμένου εμβολίου, επειδή πρόκειται για πειραματικό εμβόλιο».

«Και εγώ είμαι επιστήμονας και εκπονώ έρευνες, όπως συνάδελφοι γιατροί, φαρμακοποιοί» πρόσθεσε.