Τι δε χρειάζεται να γράφετε στο βιογραφικό σας

Μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τις περιττές πληροφορίες


ΕΛΛΑΔΑ
12:52
08/03/2015
Τι δε χρειάζεται να γράφετε στο βιογραφικό σας
3
loading

Οι υπεύθυνοι των γραφείων προσωπικού των μεγάλων εταιρειών λαμβάνουν δεκάδες, συχνά εκατοντάδες, βιογραφικά για μία και μόνο θέση. Συχνά λαμβάνουν βιογραφικά, ακόμη και αν δεν έχει ανοίξει θέση.

Και φυσικά δεν έχουν το χρόνο για να τα δουν όλα με προσοχή, οπότε στην πραγματικότητα ξοδεύουν μερικά μόνο δευτερόλεπτα για να κάνουν το πρώτο ξεσκαρτάρισμα και να απαντήσουν στην ερώτηση αν κάποιος υποψήφιος κάνει ή δεν κάνει για τη θέση.

Ωστόσο μπορεί να είστε ιδανικός για τη θέση, όμως το βιογραφικό σας να είναι λάθος γραμμένο.

Δείτε λοιπόν τι δεν πρέπει ποτέ να γράφετε στο βιογραφικό σας:

1. Στόχο

Από τη στιγμή που κάνατε αίτηση για τη δουλειά, είναι προφανές ότι τη θέλετε. Εξαίρεση είναι η περίπτωση που σκοπεύετε να αλλάξετε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό.

2. Άσχετη εργασιακή εμπειρία

Φυσικά και μπορεί στα νιάτα σας να ήσασταν ένας πολύ καλός μπάρμαν ή ένας πολύ καλός σερβιτόρος και με αυτόν τον τρόπο να πληρώσατε τις σπουδές σας, όμως κανένας δε νοιάζεται.

3. Λεπτομέρειες για την προσωπική σας ζωή

Δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση να πείτε αν είστε παντρεμένος, ποιο είναι το θρήσκευμά σας ή τον αριθμό κοινωνική σας ασφάλισης. Κανείς δεν ενδιαφέρεται.

4. Τα χόμπι σας

Σκασίλα μας. Τα χόμπι σας δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά την οποία θέλετε να πάρετε.

5. Προσωπικές αντωνυμίες

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το «εγώ» και το «εμένα», λένε ειδικοί. Το βιογραφικό πρέπει να γράφεται σε τρίτο ενικό.

6. Μη βάζετε έναν λάθος προσωπικό λογαριασμό email

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα λογαριασμό δουλειάς, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο λογαριασμός να γράφει πράγματα του τύπο, [email protected] ή [email protected] Φτιάξτε ένα καινούργιο με το όνομά σας. Είναι τσάμπα και θα σας πάρει δύο λεπτά.

7. Άχρηστες λέξεις

Όπως για παράδειγμα τη λέξη, «τηλέφωνο». Είναι χαζό.

8. Πληροφορίες για το μισθό

Κάποιοι άνθρωποι βάζουν τα ημερομίσθιά τους από την εποχή που τελείωσαν το πανεπιστήμιο. Αυτές οι πληροφορίες είναι τελείως περιττές και σε κάποιες περιπτώσεις στέλνουν και λάθος μήνυμα.

9. Τους λόγους, για τους οποίους φύγατε από μία δουλειά

Αυτό ισχύει και αν έχετε απολυθεί, αλλά και αν έχετε παραιτηθεί.

10. Φωτογραφία σας

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Stanislav Staniskyj

  Σιγά τη λεπτομέρειες

 2. avatar kostas

  Ήθελα να ήξερα ποιο mastermind τα γράφει αυτά. Δεν ενδιαφέρει μια εταιρεία αν ο υποψήφιος ή πολύ περισσότερο η υποψήφια είναι παντρεμένη; Επίσης από τα χόμπυ βγαίνουν συμπεράσματα για το γενικότερο προφίλ. Η φωτογραφία είναι must στα βιογραφικά τα τελευταία χρόνια. Μη γράφετε κάτι αν δεν το κατέχετε μόνο για να γεμίζετε σελίδες.

 3. avatar Kostas

  Το παραπάνω αρθρο, αναφορικα με τα σημεια 2, 3 και 10 ειναι λαθος...!!
  Σε καθε δουλεια που παει καποιος καλο ειναι να επισημαινει περαιτερω τι αλλες γνωσεις εχει γιατι αυτο μπορει να ειναι ενα plus. Δηλαδη μπορει καποιος να ειναι υπαλληλος γραφειου και να γνωριζει καλη οδηγηση και η Εταιρεια να θελει και εξωτερικες εργασιες . Η Εταιρεια εφοσον ζηταει και εξωτερικες εργασιες και για καποιο λογο δεν το επισημαινει φυσικα θα προσλαβει αυτον που να γνωριζει καλα να οδηγαει.
  Οπως επισης και η φωτογραφια. Η εμφανιση θελουμε δεν θελουμε ειναι το Α και το Ω, μια ομορφη φωτογραφια κερδιζει στα σημεια...
  Αλλο σημειο ειναι η οικογενειακη κατασταση. 10 /10 ρωτανε ολοι αν καποιος ειναι ελευθερος η παντρεμενος.
  Προτιμοτερο πριν δημοσιευτει ενα αρθρο καλο ειναι να ελεγθει την ορθοτητα του ...για να μην παρει ανθρωπους στο λαιμου του , ενα "υποτιθεμενος" αρθογραφος της πλακας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει