Για τον Δακτύλιο, που τίθεται σε εφαρμογή την επόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευκρινίζοντας ότι ο κωδικός εξαίρεσης θα είναι διαθέσιμος μέσω του gov.gr. Ειδικότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξήγησε ότι τώρα διαμορφώνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες της ηλεκτρονικής εφαρμογής σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και πριν από τη Δευτέρα θα τεθεί σε λειτουργία.

«Πριν από τη Δευτέρα θα υπάρξει μια πλατφόρμα, έτσι ώστε οι εξαιρέσεις να αποτυπωθούν σε συγκεκριμένη πλατφόρμα με κωδικό QR ώστε με κωδικούς taxis και την πινακίδα του αυτοκινήτου, οι δικαιούχοι να μπαίνουν και να εκδίδουν τον κωδικό της εξαίρεσης του οχήματος από τον Δακτύλιο» εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πιερρακάκης: Δωρεάν και γρηγορότερο ίντερνετ σε νησιά και ορεινές περιοχές

Για το δορυφορικό ίντερνετ που θα προσφέρει ειδικά σε νησιά και σε ορεινές περιοχές μεγαλύτερη ταχύτητα μίλησε ακόμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. «Έχουμε ξεκινήσει και δίνουμε δωρεάν ίντερνετ σε ακριτικές περιοχές. Ήδη υπήρξε μια πρωτοβουλία για τα ακριτικά νησιά- τύπου Φαρμακονήσι για παράδειγμα, μπορούμε να δώσουμε και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα δωρεάν ίντερνετ από τον δορυφόρο» ανέφερε.

Η σχετική ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί με τον υπουργό να τονίζει ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αλλαγή που συντελείται. Εξήγησε ότι γενική στρατηγική της ΕΕ είναι να επιδοτεί συγκεκριμένες περιοχές είτε στη ζήτηση, είτε στην προσφορά ίντερνετ επιδοτώντας για παράδειγμα την οπτική ίνα.

«Υπάρχει ένα πρόγραμμα το superfast broadband. Καλύπτει μεγάλο κομμάτι του κόστους για το πολύ γρήγορο ίντερνετ, -την οπτική ίνα, όχι για το πιο αργό που βασίζεται στο παλαιό δίκτυο χαλκού».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι η Ελλάδα εκτός από απολιγνιτοποίηση χρειάζεται και αποχαλκοποίηση, καθώς οι επικοινωνίες βασίζονται σε ένα πολύ παλιό δίκτυο χαλκού το οποίο πρέπει να υπερβούμε για να έχουμε γρηγορότερο ίντερνετ για όλους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.