Κατά τόπους βροχές, συννεφιά και καλές για την εποχή θερμοκρασίες συνθέτουν το «σκηνικό» του σημερινού καιρού σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία προκλήθηκαν από τον χιονιά, να έχουν περιοριστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από το απόγευμα αναμένονται τοπικές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για τους οδηγούς που θα μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας στην Πέλλα και όσους μετακινηθούν στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καρδίτσας – Αρτας (θέση Τύμπανος), από 13ο έως 61ο χλμ και Μουζακίου – Στεφανιάδας (θέση Αγ.Νικόλαος) από 10ο έως 22 χλμ.

Επίσης, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις διαβάσεις ποταμών Λίσσου (περιοχή Αγ.Μαρίνας Ιμέρου) στη Ροδόπη και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Λόγω βλαβών από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Τέλος, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος θα παραμείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) στο Κιλκίς.