Δύσκολη και κρίσιμη είναι η κατάσταση για τους δύο βαριά χτυπημένους στο κεφάλι νέους που τραυματίστηκαν χθες σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνα motocross στα Γιαννιτσά. Tο ατύχημα σημειώθηκε όταν 16χρονος οδηγός μηχανής έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα η μοτοσυκλέτα του να φύγει στον αέρα και να πέσει στην προστατευτική περίφραξη. Τα σίδερα χτύπησαν έναν 27χρονο κι έναν 16χρονο οι οποίοι βρίσκονταν στη λεγόμενη «βιομηχανική ζώνη», δηλαδή το χώρο όπου προετοιμάζονται οι αναβάτες και παρευρίσκονται και οι ομάδες των αθλητών όπου αγωνίζονται.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Και οι δύο νέοι με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Τραγικό και πικρό το γεγονός πως κανείς από τους δύο νέους δε συμμετείχε εκείνη τη στιγμή στον αγώνα. Ο 27χρονος προτετοιμαζόταν για να μπει στον αγώνα λίγο αργότερα και ο 16χρονος ήταν στο τιμ της υποστηρικτικής ομάδας του αδελφού του, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα.

Όπως λέει στο Newsbeast o πατέρας του 27χρονου οδηγού, Βασίλης Γεωργαντάς: «Ο γιος μου ασχολείται πολλά χρόνια με το motocross, από παιδί. Δεν είδα τι έγινε και δεν γνωρίζω από κανόνες ασφαλείας αλλά είχε όντως πολλή λάσπη κάτω η πίστα. Είναι δύσκολα πολύ το παιδί μου. Είναι σε καταστολή, έχει κάνει ένα χειρουργείο και πολύ πιθανό να κάνει και δεύτερο. Όλα του τα χτυπήματα είναι στο κεφάλι, στο υπόλοιπο σώμα δεν έχει τίποτα. Τα πολλά αυτά χρόνια που ασχολείται με τους αγώνες δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα. Άλλωστε αυτή τη φορά δεν έτρεχε καν όταν του συνέβη αυτό που του συνέβη».

Σημειώνεται πως λίγο μετά το ατύχημα συνελήφθησαν ο 16χρονος οδηγός της μηχανής αλλά και ο 60χρονος υπεύθυνος για την ασφάλεια του αγώνα. Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους κατά περίπτωση για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Το σοβαρό ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια του πέμπτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Η συγκεκριμένη πίστα λειτουργεί εδώ και δεκαετίες με τα τελευταία χρόνια να έχει μάλιστα φτάσει να φιλοξενεί και πανευρωπαϊκούς και παμβαλκανικούς αγώνες. Είναι μάλιστα από τις ελάχιστες οργανωμένες του είδους στην Ελλάδα.

Συγκλονίζει ο πατέρας του 16χρονου

Για τον γιο του και το ατύχημα του μας μίλησε και ο Ερμόλαος Χατζηράλλης πατέρας του 16χρονου ο οποίος βρίσκεται επίσης διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου. «Μόλις μιλήσαμε με τους γιατρούς. Μας είπαν πως δεν υπάρχει μια νέα κακή εξέλιξη. Ότι τώρα είναι σταθερός. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό είναι θετικό. Μας είπαν ότι θα πάρει μέρες πριν δοκιμάσουν να τον ξυπνήσουν.

Οι πρώτες μέρες είναι κρίσιμες. Δεν γνωρίζω για τους κανόνες ασφαλείας, ούτε και αν είχε πολλή ή λίγη λάσπη. Ήταν πραγματικά μια πολύ κακιά στιγμή αυτή που συνέβη στον οδηγό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο όλα αυτά τα χρόνια που πηγαίνω στους αγώνες. Όταν έπεσε η μηχανή στο φράχτη μας πήρε 7-8 άτομα παραμάζωμα. Η πίσω ρόδα της μηχανής πέρασε τον φράχτη και με χτύπησε κι εμένα στον αγκώνα. Δεν πρόλαβε κανείς να κάνει τίποτα. Εγώ πήγαινα πάντα στους αγώνες του παιδιού και αυτή τη φορά μου είπε ο μικρός μου γιος “μπαμπά πάρε με σε παρακαλώ μαζί σου να καμαρώσω τον αδερφό μου“. Δυστυχώς το παιδί δεν φορούσε κράνος και οι κακώσεις είναι βαριές».

Πηγή φωτογραφίας: motomag.gr