Για δύσκολο διήμερο προειδοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης στην ενημέρωση για την κακοκαιρία Μπάλλος που σφυροκοπά τη χώρα μας.

Όλες οι δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους βρίσκονται σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα, ανέφερε ο υπουργός, ενώ ενημερώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, είπε συγκεκριμένα για την Κέρκυρα ότι λόγω ρέματος που υπερχείλισε στην περιοχή Μωραΐτικά οι δυνάμεις στο νησί βρίσκονται σε γενική επιφυλακή.

Όπως μάλιστα είπε, έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο ενόπλων δυνάμεων με εναέριους διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία, σημειώνοντας ότι οι πολύ μεγάλες καταιγίδες δημιούργησαν προβλήματα στο νησί.

Ο υπουργός σημείωσε πως χάρη στην ετοιμότητα των δυνάμεων σε όλη τη χώρα, «έχουμε προλάβει περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί δυσάρεστα» ωστόσο επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ούτε από τους πολίτες ούτε από το κράτος.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι έχουν ενεργοποιηθεί τα ενιαία συντονιστικά κέντρα, με την πυροσβεστική, την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και την τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού με στόχο τη διαφύλαξη της ζωής πολιτών και υποδομών και τις περιουσίες των πολιτών.

Κακοκαιρία Μπάλλος: 385 κλήσεις στην πυροσβεστική στην Αττική

Ο υπουργός ανέφερε ότι η πυροσβεστική έχει δεχθεί 385 κλήσεις στην Αττική σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, με τις 340 να αφορούν αντλήσεις υδάτων και τις 11 απομακρύνσεις ατόμων από αυτοκίνητα.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί, είπε πως πρέπει να είναι οι οδηγοί αλλά και οι πολίτες ειδικά σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.