Έντονα θα είναι τα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος, που θα ξεκινήσει την επέλασή της από το βράδυ της Τετάρτης και κυρίως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Σημειώνεται πως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε το πρωί της Τρίτης (12/10) έκτακτο δελτίο καιρού για τη νέα κακοκαιρία που θα χτυπήσει την Ελλάδα. Παράλληλα η ΕΜΥ δημοσίευσε και χάρτες για την πορεία των φαινομένων.

Όπως λέει ο κ. Αρναούτογλου η Τετάρτη θα ξεκινήσει καλά, αλλά «γρήγορα μαύρα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα όπου το βράδυ της Τετάρτης και προς τα ξημερώματα της Πέμπτης θα ξεκινήσουν βροχές και θα κινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας σχεδόν όλη τη χώρα».

«Κατά τόπους, δεν αποκλείεται αυτά τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα και να είναι δυνητικά επικίνδυνα καθώς σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα είναι βροχερός για περίπου δύο 24ωρα μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες

Αναλυτικά, ξεκινώντας από την Τετάρτη αναμένονται κάποιες τοπικές μπόρες σε Μακεδονία και Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα τα οποία κατά τόπους θα πυκνώνουν και ίσως το μεσημέρι εκδηλωθούν σποραδικά λίγες μπόρες. Προς το μεσημέρι και απόγευμα της Τετάρτης, τα σύννεφα στη δυτική Ελλάδα θα πυκνώνουν όλο και περισσότερο και θα ξεκινήσουν κάποιες βροχές και μπόρες.

Σε Κρήτη και Κυκλάδες αναμένεται συννεφιά και ίσως κάποιες ψιχάλες βροχής. Το βράδυ της Τετάρτης τα φαινόμενα στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα θα γίνονται περισσότερα και εντονότερα και θα επεκταθούν και κεντροδυτικά. Σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες πρόσκαιρης διάρκειας το βράδυ της Τετάρτης.

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να έχουμε, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, κατά τη διάρκεια της Πέμπτης από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το πολύ νοτιοανατολικό κομμάτι, που θα επηρεαστεί από το βράδυ της Πέμπτης, αναμένεται κακοκαιρία με βροχές, με τα πιο δυτικά τμήματα της χώρας αλλά και την Αττική να έχουν έντονα φαινόμενα κατά διαστήματα. Οι άνεμοι δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στα βορειοδυτικά με λιγότερα φαινόμενα. Θα υπάρξουν περιοχές που, και την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα έχουν διαστήματα ηλιοφάνειας που θα εναλλάσσονται με βροχές και καταιγίδες.

Από το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

«Πέμπτη – Παρασκευή οι πλημμυρογόνες βροχές και χιόνια στα βουνά»

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει: «Σε τροχιά έντονων καιρικών φαινομένων εισέρχεται η χώρα από αργά τη νύχτα της Τετάρτης και κυρίως την ερχόμενη Πέμπτη – Παρασκευή με δυνητικά πλημμυρογόνες βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδα (στον νομό Φλώρινας πρόσκαιρα ίσως μάλιστα και κάτω από τα 1.000 μέτρα), σχεδόν χειμωνιάτικο κρύο στα βόρεια, φθινοπωρινές θερμοκρασίες στα κεντρικά αλλά φθινοπωρο-καλοκαιρινές στα νότια».

Σε τροχιά έντονων καιρικών φαινομένων εισέρχεται η χώρα από αργά τη νύχτα της Τετάρτης και κυρίως την ερχόμενη Πέμπτη -…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Tuesday, October 12, 2021