Στον μεγάλο αριθμό των νεκρών της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης απευθύνοντας έκκληση να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών.

Ειδικότερα, όπως είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης μιλώντας στην ΕΡΤ «στο τρίτο κύμα της πανδημίας είχαμε 6.301 νεκρούς. Το 45% των νεκρών της πανδημίας (στην Ελλάδα) χάθηκε στο τρίτο πανδημικό κύμα από Φεβρουάριο έως Μάιο. Δεν είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε τους 3.000 νεκρούς, αν συνεχίσουμε με 30 νεκρούς την ημέρα».

Αναφερόμενος στο μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων, που δεν έχουν κλείσει ακόμη ραντεβού για εμβολιασμό, ο κ. Τζανάκης πρότεινε να πρέπει να υπάρξει παρέμβαση μέσω της ΗΔΙΚΑ: «Να παρέμβουν οι γιατροί σε καθένα ξεχωριστά ώστε αυτούς τους 600.000 ηλικιωμένους που είναι ανεμβολίαστοι να τους πείσουμε να εμβολιαστούν.

Κορονοϊός – Τζανάκης: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 3.000 νεκρούς ακόμα

«Τώρα έχουμε 30 νεκρούς από κορονοϊό κατά μέσο όρο την ημέρα, 300 – 400 διασωληνωμένους και 3.000 – 4.000 κρούσματα ημερησίως» είπε ο κ. Τζανάκης σημειώνοντας ότι μπορούμε να πούμε ότι μετατρέπουμε την πανδημία σε ενδημία, αν  ανέβουν οι εμβολιασμοί σε ένα ποσοστό που να προσεγγίζει το 70 – 75% του γενικού πληθυσμού και στο 80 – 85 % στους άνω των 60 ετών.

Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε εκ νέου ότι μέχρι τα Χριστούγεννα τα θύματα της πανδημίας θα αγγίξουν τα 3.000. «Θα χάσουμε μερικές χιλιάδες ανθρώπους σε αυτή την πορεία. «Αν δεν ανέβουμε πάνω από 65% του γενικού πληθυσμού, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε περίπου 3.000 νεκρούς ακόμα» τόνισε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.