Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι για τον νέο μεγάλο σεισμό των 6,3 ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Άκη Τσελέντη, διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα ανοιχτά του Λασιθίου είχε μέγεθος 6, 3 ρίχτερ και σημειώθηκε 23 χιλιόμετρα ανατολικά του θαλάσσιου χώρου της Ζάκρου. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και είχε εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα.

Όπως τονίζει ο κος Τσελέντης: «Ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Δεν μας ανησυχεί καθόλου και απ΄ ο, τι φαίνεται ήταν ο κύριος σεισμός».

«Ευτυχώς που ο σεισμός έγινε μέσα στη θάλασσα» τόνισε.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κρήτης ενώ ειδικά στην πληγείσα περιοχή του Ηρακλείου, προκάλεσε αναταραχή «βγάζοντας» στους δρόμους τουυς κατοίκους. Λίγο αργότερα ακολούθησε και μετασεισμός της τάξης των 4 ρίχτερ, έξι χλμ νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου και είχε βάθος 5 χλμ. Χθες (11.10) είχε σημειωθεί κι άλλος σεισμός 3,9 Ρίχτερ, 99 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Το βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χλμ.

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε λίγο νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο πρέδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας: « Ο εν λόγω σεισμός ανήκει σε διαφορετικό πλαίσιο από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Δεν πρέπει να συνδέουμε τον έναν σεισμό με τον άλλο σεισμό. Με κανένα τρόπο δεν συνδέονται τα δύο ρήγματα».