Για την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Γεννηματάς – Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, Γιώργου Κούτρα, μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μιλάει ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, Πέτρος Κετικίδης.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Αναφορικά με τη γυναίκα που έκανε την καταγγελία, ο κ. Κετικίδης είπε ότι «η συγκεκριμένη κυρία ήταν προσωπική επιλογή του διοικητή ο οποίος την μετακίνησε από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος πριν από 1 1/2 περίπου χρόνο. Στο προηγούμενο νοσοκομείο εκτελούσε χρέη προϊσταμένης και στο Γεννηματάς όπου ήρθε ανέλαβε το πόστο της υποδιευθύντριας με καθήκοντα οικονομικά μάλιστα».

«Στο νοσοκομείο ήταν κοινό μυστικό ότι λειτουργούσε ως άτυπη σύμβουλος του διοικητή, παρακάμπτοντας πολλές φορές την καθ’ ύλην αρμόδια για τα οικονομικά. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να ξέρει τι συνέβη. Παραιτήθηκε και η ίδια από τη θέση της υποδιευθύντριας. Ο διοικητής τακτοποίησε σήμερα ό,τι εκκρεμούσε και έφυγε» σημειώνει σχετικά με την παραίτηση του διοικητή.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι η ΕΔΕ ήταν ο λόγος παραίτησης»

Σχολιάζοντας την εκδοχή του διοικητή για το γεγονός, ο πρόεδρος των εργαζομένων Γεννηματάς, ανέφερε πως «όντως έχει διαταχθεί μια ΕΔΕ για το ζήτημα των μασκών στο νοσοκομείο αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι η ΕΔΕ που παρήγγειλε ο διοικητής είναι και ο λόγος παραίτησης του επειδή δήθεν ενόχλησε».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διοικητής χαρακτηρίζει εντελώς ανυπόστατες τις κατηγορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά στο Thestival ότι «σκαρφίστηκαν σεξουαλική παρενόχληση επειδή διέταξα δύο προκαταρκτικές έρευνες».