«Άρωμα» Θεσσαλονίκης θα έχουν τα γυρίσματα των Αναλώσιμων (The Expendables), αφού στις 30 Οκτωβρίου ξεκινούν γυρίσματα στην πόλη για την 4η εκδοχή τους. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες, σε τεχνικό επίπεδο, από τον περασμένο Αύγουστο στην πόλη, όπου θα γυριστεί το ένα τρίτο της μεγάλης παραγωγής.

Πρόκειται για τη δεύτερη Χολυγουντιανή παραγωγή που θα φιλοξενηθεί στην πόλη και την Κεντρική Μακεδονία, όπως ανέφερε ο αμερικανός παραγωγός της Millennium Media, Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν (Robert Van Norden) μετά από συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι «τα γυρίσματα αυτής της νέας παραγωγής θα γίνουν κατά βάση στο χώρο που θα κατασκευαστούν τα στούντιο της Millenium, στη Θέρμη, αλλά και σε κάποιους ακόμη ελεγχόμενους χώρους ενώ δεν θα γίνουν γυρίσματα σε δημόσιους χώρους, άρα δεν θα ταλαιπωρηθούν οι συμπολίτες μας όπως ενδεχομένως να έγινε κατά την προηγούμενη ταινία με τον Αντόνιο Μπαντέρας».

Ο κ. Βαν Νόρντεν ανέφερε, από τη μεριά του ότι «το αρχικό πλάνο για τους Expendables 4 δεν περιλάμβανε την Ελλάδα», αλλά μετά το «Τhe Enforcer» συνέβη και αυτό. Δήλωσε πολύ χαρούμενος για την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που παρείχαν κατά τα γυρίσματα της ταινίας «The Enforcer», το film office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΟΜΕ, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Θέρμης, πολλά υπουργεία, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και βέβαια όλοι οι επαγγελματίες που βοήθησαν στην παραγωγή. «Ελπίζουμε να συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά» πρόσθεσε.

Για την ταινία «The Enforcer» είπε ότι είναι εκπληκτική και σημείωσε ότι «ακόμη είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία της ταινίας αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη». Το ίδιο μάλιστα θα συνεχιστεί και για μερικές ακόμη εβδομάδες. «Έχω δει ένα μεγάλο μέρος της ταινίας ως τώρα, είναι υπέροχη, πιστεύω ότι θα αρέσει πολύ σε όλους» πρόσθεσε.

Σχετικά τώρα με το αν οι Θεσσαλονικείς θα δούνε τον Σιλβέστερ Σταλόνε στην πόλη απάντησε: «φοβάμαι πως όχι. Θα ολοκληρώσει τα γυρίσματα στην Αγγλία, πριν έλθει η υπόλοιπη ομάδα. Αλλά την υπόλοιπη ομάδα των Expendables 4, κάποια παλιά και κάποια νέα πρόσωπα, θα τους δούμε όλους εδώ». Εξέφρασε τέλος, την ελπίδα να ανακοινώσει με τον Περιφερειάρχη νέες ταινίες πολύ σύντομα για τη νέα χρονιά.

Στην πόλη, όμως, αναμένεται να φτάσουν ο Τζέισον Στέιθαμ που είναι και πρωταγωνιστής, όπως και ο Άντι Γκαρσία, η Μέγκαν Φοξ, ο Ντολφ Λούντγκρεν, ο 50 Cent, αλλά και πάρα πολλοί άλλοι ηθοποιοί του υπόλοιπου καστ.

Όσο για το κόστος των γυρισμάτων στις 30 ημέρες που θα διαρκέσουν στη Θεσσαλονίκη ο Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ ανέφερε: «20 εκατομμύρια ευρώ -χονδρικά το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της ταινίας- θα είναι το κόστος της παραγωγής που θα ολοκληρωθεί στην πόλη και την περιοχή γενικότερα».