Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, στρατηγό Thierry Burkhard, είχε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Οι δύο στρατιωτικοί επικεφαλής συζήτησαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση βέβαια στο νέο ελληνογαλλικό αμυντικό δόγμα που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο Μανουέλ Μακρόν και αναμένεται να επικυρωθεί την Πέμπτη από τη Βουλή της χώρας μας, ενώ επί τάπητος τέθηκαν βέβαια και οι αγορές νέων οπλικών συστημάτων από τη σύμμαχο χώρα και κυρίως οι φρεγάτες [email protected] και τα μαχητικά Rafale.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται των τρεχουσών περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων και των επιπτώσεων τους στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν δια ζώσης τόσο οι ίδιοι όσο και αρμόδιοι Επιτελείς τους το συντομότερο δυνατό, για περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών τους.

Να σημειωθεί ότι το τηλεφώνημα έγινε χθες αλλά διέρρευσε από το ελληνικό Πεντάγωνο σήμερα, ενώ οι δύο Αρχηγοί είχαν συναντηθεί από κοντά και στο περιθώριο του πρόσφατου Συνεδρίου Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε Επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.