Έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 89 ετών, η πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Ουρανία Εφραίμογλου, σύζυγος του αείμνηστου Λάζαρου Εφραίμογλου. Mαζί με τον σύζυγο της εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το 1993 το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Από τον θάνατο του Λάζαρου Εφραίμογλου, το 2013, διετέλεσε πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού από το 2013 -χρονιά θανάτου του συζύγου της- και ήταν ισόβιος εταίρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας, γράφει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Κατά το ίδιο Μέσο, η Ουρανία Εφραίμογλου είχε βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το Αργυρό Μετάλλιο της Τάξης των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών. Επίσης, έχει βραβευθεί για το φιλανθρωπικό και το κοινωνικό της έργο με το Alumni Achievement Award, από το American College of Greece, από το Πολεμικό Ναυτικό, από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τρικολώνων και ανακηρύχτηκε Μεγάλη Ευεργέτιδα της Στεμνίτσας.

«Με βαθιά θλίψη, αλλά και ευγνωμοσύνη, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αποχαιρετά την Ουρανία Εφραίμογλου, η οποία με τη μακροχρόνια φιλανθρωπική, κοινωνική και πολιτιστική δράση της, στο πλευρό του συζύγου της προσέφερε τα μέγιστα στη χώρα, με κορωνίδα, φυσικά, τη δημιουργία του ΙΜΕ» αναφέρει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε ανακοίνωση του, ενημερώνοντας ότι η κηδεία της Ουρανίας Εφραίμογλου θα τελεστεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σε επόμενη ενημέρωση του Ιδρύματος.

  • Σημειώνεται πως επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να πραγματοποιηθούν δωρεές στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την υποστήριξη των δράσεων του Ιδρύματος. Αριθμός λογαριασμού: GR 5102602400000370200054382 (Eurobank)
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.