Πτωτική κατά 7% ήταν η πορεία της πανδημίας στη χώρα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η επιδημιολογική εικόνα εμφανίζει διακυμάνσεις και επιβάρυνση στην Βόρεια Ελλάδα, διευκρίνισε η ίδια, κατά την αποψινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Μάλιστα, στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, παρατηρείται αύξηση νέων κρουσμάτων, ανέφερε. Αξίζει να αναφερθεί πως το ECDC προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη, για το ενδεχόμενο αύξησης κρουσμάτων – νοσηλειών – θανάτων στις περιοχές με μικρή εμβολιαστική κάλυψη, τους επόμενους μήνες.

«Μαζί με την Κύπρο είμαστε από τις χώρες της ΕΕ με τα περισσότερα τεστ ανά 100.000 πληθυσμού και ο δείκτης θετικότητας έχει μειωθεί», σημείωσε εξάλλου η κ. Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια σημείωσε, επίσης, πως αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται στις ηλικίες 55-64 ετών, με την συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών αυτών να αφορά σε ανεμβολίαστα άτομα.

Το μέλος της Επιτροπής των ειδικών τόνισε, σε αυτό το σημείο, πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών έχουν κατά 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν ΜΕΘ και 12 φορές να χάσουν τη ζωή τους.

Καταλήγοντας η κ. Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση για εμβολιασμό των πολιτών, λέγοντας ότι κανείς δεν είναι άτρωτος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.