Σαν μια ψυχρή γυναίκα που «το μόνο μέλημα της ήταν να είναι το μαλλί της στην εντέλεια και μακιγιαρισμένη» περιέγραψε την κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο δικηγόρος της τελευταίας, Απόστολος Λύτρας.

«Η Ιωάννα προσπάθησε να περιγράψει στο δικαστήριο τι συνέβη και ότι η δράστις της έριξε από απόσταση 5-7 εκατοστά ένα λίτρο καυστικού υγρού. Είπε ότι τα ρούχα έλιωσαν, ότι οι πόνοι ήταν αφόρητοι, ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πήρε τις πρώτες βοήθειες από το φαρμακείο» είπε ο κ. Λύτρας μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια.

Αναφερόμενος στην κατηγορούμενη ο κ. Λύτρας είπε ότι «από το περιβάλλον της κατηγορουμένης κανείς δεν την πλησίασε (την Ιωάννα) για μια τυπική συγγνώμη ούτε την πήρε ένα τηλέφωνο να δει την υγεία της» και πρόσθεσε ότι «η κατηγορούμενη ήρθε στο δικαστήριο αλλά ήταν μια ψυχρή γυναίκα η οποία προφανώς το μόνο μέλημα της ήταν να είναι το μαλλί της στην εντέλεια και μακιγιαρισμένη. Μου έκανε -και όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους- τρομερή εντύπωση. Δεν μπόρεσε καν να κοιτάξει την Ιωάννα στα μάτια, κοιτούσε στην άλλη πλευρά».

Προκλητική η κατηγορούμενη: «Ιωάννα εσύ ξέρεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό»

Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή». Με αυτά τα λόγια η 36χρονη κατηγορούμενη απευθύνθηκε στην Ιωάννα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της.

Η Ιωάννα κλείνοντας την κατάθεση της μίλησε για τον φόβο που νιώθει λέγοντας:

«Θέλω να πω ότι από εκείνη την ημέρα το μεγαλύτερο συναίσθημα που νιώθω είναι φόβος. Φόβος γιατί δεν γνωρίζω το λόγο της επίθεσης, αλλά και γιατί δε γνωρίζω ποιοι άλλοι είχαν συμμετάσχει σε αυτή τη επίθεση εναντίον μου. Είμαι βέβαιη ότι αν είχε καταφέρει να μου επιτεθεί στο σπίτι μου, όπως αρχικά σχεδίαζε, αν είχε γίνει η επίθεση εκεί που είμαι μόνη μου και βράδυ που συνήθως γυρίζω στο σπίτι, εγώ σήμερα δε θα ήμουν εδώ. Θα είχε επιτύχει το σκοπό της».

Αμέσως μετά, ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να κάνει δήλωση με τον αδελφό της Ιωάννας να αντιδρά.

Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα…

Αδελφός θύματος: Μην ξανακοιτάξεις από εδώ!

Κατηγορούμενη: Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.