Στο επίκεντρο της προσοχής των αρχών βρίσκεται η υπόθεση των δύο Τούρκων που εντοπίστηκαν να κολυμπούν τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στο Καστελόριζο, και οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση.

Όπως μετέδωσε το Open, η αστυνομία έχει στρέψει το ενδιαφέρον στα κινητά των δύο ανδρών – που φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφτασαν στο ελληνικό νησί κολυμπώντας – θέλοντας να αποκρυπτογραφήσεις τις κινήσεις τους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός δημοσίευσε, επίσης, μέρος από το βίντεο που τράβηξε ένας από τους δύο μόλις πάτησε στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, στο υλικό αυτό υπάρχει και το στίγμα με το ακριβές σημείο της τοποθεσίας τους, γεγονός στο οποίο φέρονται να εστιάζουν οι αρχές.

Κατά την ίδια πηγή, ο ένας εξ αυτών κρατείται στη Ρόδο και ο άλλος στο Καστελόριζο.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι δύο Τούρκοι κολυμπούσαν με βατραχοπέδιλα και μάσκα, ενώ είχαν μαζί τους σε τσάντα, εκτός από τα κινητά, μια αλλαξιά ρούχα, μια πυξίδα και δύο μαχαίρια.

Δείτε παρακάτω το εν λόγω βίντεο:

Τι ισχυρίστηκαν οι δύο Τούρκοι

Οι δύο Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι είναι Γκιουλενιστές και πως κατέφυγαν στην Ελλάδα για να αποφύγουν τις συνέπειες από το καθεστώς Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες το Open.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, οι δύο τους έφεραν πλαστά έγγραφα.