Στα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών εστιάζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος τονίζει πως θα δούμε «σχεδόν όλες τις εποχές».

«Καλοκαίρι, Φθινόπωρο αλλά και Χειμώνα αναμένεται να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας με τον καιρό να δείχνει κάτι παραπάνω από αναποφάσιστος στο ποια εποχή θα πρέπει να ακολουθήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του Open.

Σε χάρτη τον οποίο δημοσιεύει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσιάζεται «η Ελλάδα χωρισμένη σε ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα καιρικά διαμερίσματα δίνοντας την επιλογή στον καθέναν μας να ακολουθήσει τον καιρό που προτιμά».

Τι καιρό θα κάνει σε κάθε ένα από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας

«Στη δυτική Ελλάδα θα συνυπάρξει το Φθινόπωρο με το Καλοκαίρι μιας και οι βροχές κατά τόπους θα συνδυαστούν με υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας των βορειοανατολικών ανέμων που θα λειτουργούν σαν καταβάτες καθώς θα κατεβαίνουν από τις βουνοπλαγιές της οροσειράς της Πίνδου» εξηγεί.

«Προς τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα το Φθινόπωρο θα συνυπάρξει με τον Χειμώνα μιας και εδώ ο βροχερός κατά τόπους καιρός θα συνδυαστεί με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί. Προς τα ανατολικά τμήματα θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε τον καιρό ως Φθινοπωρινό κυρίως λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων ενώ οι βροχές θα είναι γενικά λίγες κι εκεί όπου η τοπογραφία αλληλεπιδρά με τον βοριά.
Τέλος προς τα νότια – νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα το καλοκαίρακι καλά θα κρατεί με τον βοριά να μοιάζει με μελτέμι θυμίζοντας Αύγουστο» σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Δείτε την ανάρτησή του

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣΚαλοκαίρι, Φθινόπωρο αλλά και Χειμώνα αναμένεται να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες στη…

Posted by Klearhos Marousakis on Monday, September 27, 2021