Η ΕΛ.ΑΣ., με διαταγή του Αρχηγού της αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, έχει λάβει από την πρώτη στιγμή αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της.

«Για τον σκοπό αυτό, η διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα – Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Επισημαίνεται πως για κατοίκους στο Αρκαλοχώρι και γύρω περιοχές, η αποψινή νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη, μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που άφησε πίσω του έναν νεκρό, τραυματίες και υλικές καταστροφές που ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί.

Νωρίτερα, το ΑΠΕ ΜΠΕ μετέδωσε πως ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές και μέλη του Ερυθρού Σταυρού προχωρούν στην εγκατάσταση σκηνών στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, όπου ήδη συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής που θα φιλοξενηθούν στον πρόχειρο καταυλισμό.