Αποτελεσματική αποδείχτηκε η παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης στο ΔΣ του Ιπποκράτειου με αίτημα την ακύρωση του διαγωνισμού προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης χωρίς προδιαγραφές, που είχε προκηρυχθεί στις 14 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Χρήστος Καραγκιόζης, το ΔΣ του νοσοκομείου πείστηκε να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να προκηρύξει νέο διαγωνισμό προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης για δύο μήνες, τα οποία θα πληρούν τις προδιαγραφές που έθεσε η Νεφρολογική Κλινική του Ιπποκράτειου.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης παρέδωσε στο ΔΣ του Ιπποκράτειου, κείμενο με τις προδιαγραφές οι οποίες ορίζονται στο πόρισμα της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που προωθήθηκε στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, καθώς επίσης και εκείνες τις οποίες έχει συντάξει η Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου απαιτώντας να προστεθεί στο παράρτημα του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι οι νεφροπαθείς πραγματοποίησαν από τις 12 το μεσημέρι και για ένα δίωρο αποχή από την αιμοκάθαρση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον διαγωνισμό προμήθειας φίλτρων τα οποία χαρακτηρίζουν ως «ακατάλληλα«.

«Το Ιπποκράτειο δυστυχώς χρησιμοποιεί φίλτρα αμφίβολης ποιότητας και σήμερα που μιλάμε. Υπάρχουν φίλτρα τα οποία δεν αντέχουν να ξεκινήσουν σωστά τη θεραπεία από το πρώτο λεπτό με αποτέλεσμα να ξεκινούν από τη μέση της θεραπείας την απόδοσή τους έχοντας ως αποτέλεσμα η συνεδρία μιας αιμοκάθαρσης, που είναι τετράωρη προκειμένου να έχει ποιοτικά αποτελέσματα, να γίνεται δίωρη και φυσικά ο ασθενής να βγαίνει χωρίς να έχουν καθαριστεί οι τοξίνες από τον οργανισμό του. Υπάρχουν φίλτρα τα οποία έχουν μπουκώσει κατά τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης και οι γιατροί του Ιπποκράτειου βγάζουν «λευκή κάρτα« και την στέλνουν στον ΕΟΦ προκειμένου να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα. Από τον ΕΟΦ δεν είχαμε καμία απάντηση παρά μόνο ένα άτυπο έγγραφο που αναφέρει ότι η επιλογή των φίλτρων είναι ευθύνη των γιατρών της κάθε μονάδας«, ανέφερε ο κ Καραγκιόζης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο