Στην εκπομπή «Πρωινό» μίλησε η πλαστική χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου για την Ιωάννα Παλιοσπύρου, τη νεαρή γυναίκα η οποία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παλεύει να επανέλθει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά έπειτα από την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε στην Καλλιθέα.

«Έχει κάνει εννέα χειρουργεία. Οι φωτογραφίες που είδατε χθες είναι από τις πρώτες εγχειρίσεις όπου έχει αφαιρεθεί ένα τμήμα από καμένο δέρμα και έχει τοποθετηθεί ένα τεχνητό δέρμα, στην πρώτη φάση αποκατάστασης» ανέφερε η κ. Καλοφώνου.

Η πλαστική χειρούργος τόνισε πως η Ιωάννα γνωρίζει ότι θα έχει σημάδια για πάντα στο κορμί της. «Δεν μπορούμε να πούμε σε ποιο βαθμό έχει αποκατασταθεί η όψη της Ιωάννας. Θα έχει για πάντα και το ξέρει από την πρώτη στιγμή ένα δέρμα διαφορετικό, μη φυσιολογικό. Θα έχει σημάδια για πάντα. Αυτό που προσπαθούμε είναι όσο το δυνατό να το κάνουμε να μοιάζει με το φυσιολογικό. Το δέρμα δυστυχώς είναι ένας ιστός που αν καταστραφεί ολόκληρος δεν αντικαθίσταται» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι το πρόσωπο και το σώμα της έχει καλυφθεί ολόκληρο με μοσχεύματα. Άρα, δεν έχει ανοιχτές πληγές. Έχουμε περάσει τη φάση που κινδύνευσε η ζωή της. Και πρέπει να το πούμε ότι κινδύνευσε».

Η κ. Καλοφώνου, ανέφερε πως όσο πλησιάζει η μέρα της δίκης η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, το άγχος της Ιωάννας προκαλεί αντιδράσεις στο σώμα της.

«Πλησιάζοντας οι ημέρες να αρχίσει η δίκη, βλέπω έναν άνθρωπο που δυσκολεύεται και αυτό έχει αρχίσει να εμφανίζεται και με αντιδράσεις και στο σώμα της Ιωάννας» ανέφερε η γιατρός.