Η συγκρότηση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεργασίας για τη συμμετοχή στη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (OPG Forum) πραγματοποιήθηκε σήμερα σε εκδήλωση στο Innovathens, παρουσία της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου. Όπως σημειώνεται από το υπουργείο, κύρια αρμοδιότητα της Επιτροπής είναι η συνδιαμόρφωση και υποστήριξη της εθνικής πολιτικής για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, ως επίσημη εκπρόσωπος της χώρας στο OPG (Open Government Partnership ), έκανε έναν απολογισμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, τονίζοντας ότι «θεμέλιο για την Ανοιχτή διακυβέρνηση αποτελεί η συνεχής διαβούλευση και συνεργασία με τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».

Επισήμανε δε ότι ενισχύθηκε το Πρόγραμμα Διαύγεια, «με μία καινοτόμο προσέγγιση με την οποία οι ΜΚΟ που επιχορηγούνται με οποιονδήποτε τρόπο από δημόσιους φορείς υποχρεούνται να αναρτούν στη Διαύγεια τα στοιχεία των δαπανών οι οποίες αφορούν στα ποσά των επιχορηγήσεων που έλαβαν».

Τέλος, σημείωσε ότι η ενίσχυση της πολιτικής για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση είναι μία διαρκής και συνεχής διαδικασία και πρόσθεσε ότι «η σύσταση αυτής της επιτροπής είναι μια ευκαιρία να οργανωθεί η κοινωνία των πολιτών και να αναλάβει ενεργό ρόλο στην μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει στη χώρα μας».