Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φτάσει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, το μέρος που επέλεξε ο ίδιος να γίνει η τελευταία του κατοικία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, η σορός του θα φτάσει ακτοπλοϊκώς το πρωί και η πομπή που θα τον μεταφέρει θα κάνει ολιγόλεπτη στάση έξω από τη Δημοτική Αγορά Χανίων. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Τριμάρτυρη, τον Καθεδρικό Ναό των Χανίων, όπου θα τεθεί για λίγες ώρες σε λαϊκό προσκύνημα. Ακολούθως θα μεταφερθεί στον Γαλατά, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Οι οργανωτικές λεπτομέρειες θα συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων, παρόντος και του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε χθες να δώσει το όνομα του μουσικοσυνθέτη σε έναν από τους δρόμους της πόλης, ο οποίος θα οριστεί σε δεύτερο χρόνο.

Εν τω μεταξύ από το πρωί πηγαίνουν στη Μητρόπολη Αθηνών που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη. Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και αύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 ως τις 14:00.

Μίκης Θεοδωράκης: Το πρόγραμμα της τελετής αποχαιρετισμού

Η διαδικασία για το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη είναι η ακόλουθη σύμφωνα με το flashnews.gr.

  • Άφιξη της σορού το πρωί της Πέμπτης στις 7:30 στο λιμάνι της Σούδας
  • Αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτική Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη
  • Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκήνυμα.
  • Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13:00 το μεσημέρι.
  • Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.