Για το σκηνικό του καιρού που τις επόμενες ημέρες αλλάζει μίλησε το πρωί της Πέμπτης (2/9) ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Κυριακή είναι επικίνδυνη ημέρα ενώ η χώρα μας θα δεχτεί μεγάλο όγκο νερού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open έρχεται το πρώτο κρύο, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δήλωσε πως το κρύο θα είναι αισθητό από τη Δευτέρα και μετά, δηλαδή από τη νέα εβδομάδα, καθώς θα κυριαρχούν πλέον οι βοριάδες οι οποίοι θα φτάνουν εντάσεις 9 και 10 μποφόρ μέσα στο Αιγαίο.

«Από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουμε να το αισθανόμαστε το κρύο, θα πάμε σε προχωρημένο φθινόπωρο με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας» σημείωσε αναφέροντας ότι από το απόγευμα του Σαββάτου θα δούμε πως η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την Ελλάδα.

«Από την περιοχή της Ιταλίας και πιο δυτικά οργανώνεται ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο αναμένεται να σαρώσει την Μεσόγειο από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Μέσα στο Σαββατοκύριακο το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει και τη χώρα μας. Η Κυριακή είναι δύσκολη μέρα, αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ίσως πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Χρειάζεται η απαιτούμενη προσοχή» εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέροντας πως το νεφικό σύστημα καθώς θα περνά πάνω από τη θάλασσα της Μεσογείου η οποία αυτή την περίοδο έχει 27 με 29 βαθμούς Κελσίου θα πάρει ενέργεια την οποία και θα εκτονώσει προς την περιοχή της Ιταλίας αρχικά και στη συνέχεια στη χώρα μας.

«Το νεφικό σύστημα υπό κανονικές συνθήκες θα ακολουθούσε πορεία προς την κεντρική Ευρώπη εκεί που όμως έχει σχηματιστεί ένας αντικυκλώνας που το εμποδίζει και το ωθεί νότια και ανατολικά προς την περιοχή μας» σημείωσε.