Συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στη Χαλκιδική. Βοριάδες 5-7 μποφόρ στα Πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, από -13 έως 1 βαθμό στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν και τις επόμενες μέρες και θα σημειωθεί παγετός.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις, άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Πιο συγκεκριμένα η χρήση αλυσίδων απαιτείται:
Στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του δήμου Έδεσσας, συμπεριλαμβανομένης της επαρχιακής οδού Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου “Βόρρας”.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δημοτικών ενοτήτων Αριδαίας και Εξαπλατάνου του δήμου Αλμωπίας (από την Φούστανη έως τα όρια με το Νομό Κιλκίς) και στην επαρχιακή οδό Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο “Βόρρας”.
Στο νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου από 20ο χλμ έως 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).

Στη Δυτική Μακεδονία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 22ο έως το 28ο χιλιόμετρο. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες: Στην εθνική οδό Φλώρινας-Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 6ο έως το 25ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Αμυνταίου-Νυμφαίου και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 20ο έως το 30ο χιλιόμετρο.
Στον νομό Καρδίτσας, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας – Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ. θέση «Τύμπανος» και Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ. θέση «Αγ. Νικόλαος».

Στον νομό Ροδόπης λόγω υπερχείλισης υδάτων διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου- Ιασίου, Αετοκορυφής-Διώνης και Στρύμης-Λοφαρίου.

Στον νομό Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.