Πολικές θερμοκρασίες και παγετός εξακολουθούν να επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κλειστή είναι λόγω του παγετού, από το 22ο έως το 28ο χλμ., η εθνική οδός Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, καθώς και στο νομό Λάρισας, οι επαρχιακές οδοί Ελάφου – Σκλήθρου και από την Καλλιπεύκη ως τα όρια του νομού Πιερίας, στο ύψος του Παλιού Παντελεήμονα.

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα και σ΄ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στην εθνική οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Αμυνταίου, από 25ο-31ο χλμ., στην εθνική οδό Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από 14ο -22ο χλμ. και Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από 25ο – 50ο χλμ., στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, από 90ο ως το 115ο χλμ., στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης, μέσω Καστανιάς, καθώς και στο νομό Χαλκιδικής, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Αρναία – Ταξιάρχης). Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες εξάλλου, για την κίνηση των οχημάτων προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο Κιλκίς, παραμένει κλειστή η επαρχιακή οδός οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου, στη διάβαση Ξηρομέρου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και στη Ροδόπη λόγω υπερχείλισης υδάτων διακόπηκε η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα – Λισσός στο ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου – Αετοκορυφή – Διώνη και Στρύμης – Λοφαρίου.

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, στην Εγνατία Οδό, από σήμερα το πρωί διεξάγεται κανονικά.