Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η αύξηση των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία την παρούσα χρονική περίοδο. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος «έκρουσε» τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι για να αναχαιτιστεί η πανδημία θα πρέπει όσοι δεν το έχουν κάνει να το πράξουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (19/8) στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «γίνεται πολιτική εκμετάλλευση του αντιεμβολιασμού».

Αναλυτικότερα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι χθες ανακοινώθηκαν 282 διασωληνωμένοι, ενώ ακριβώς πριν από ένα μήνα ήταν 123. Αυτό δείχνει μια μεγάλη κλιμάκωση η οποία σε βάθος χρόνου μπορεί να γίνει μη διαχειρίσιμη.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε κατηγορηματικός στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν μέσα στον Σεπτέμβριο όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη. Μάλιστα, είπε ότι στις ηλικίες άνω των 50 ετών ο εμβολιασμός θα πρέπει να φτάσει σε ποσοστό 100%.

Κληθείς να σχολιάσει για το τείχος ανοσίας ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως ότι λόγω της μετάλλαξης Delta, το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών έχει ανέβει πολύ και με δεδομένο ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες.

Αναφερόμενος στο θέμα του αντιεμβολιασμού, είπε πως γίνεται πολιτική εκμετάλλευση και όχι μόνο από κόμματα, συμπληρώνοντας ότι έχει καταργηθεί η λογική των πραγμάτων.

Καταλήγοντας, απαντώντας στο ερώτημα αν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε ορισμένους τομείς, επισήμανε χαρακτηριστικά πως ο εμβολιασμός σε πολλές περιπτώσεις εργαζομένων θα πρέπει να είναι αυτονόητος.