Να στήσουν τη ζωή τους από την αρχή προσπαθούν οι κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας οι οποίοι μετρούν τις πληγές τους από τη φωτιά που κατέκαψε την περιοχή.

«Υπάρχει μια λάθος εικόνα, και κεντρικά στην κυβέρνηση. Επειδή εδώ σε σχέση με το 2007 δεν κάηκε ο αρχαιολογικός χώρος που είναι σπουδαίο, έχει κανείς την εντύπωση ότι δεν έχει υποστεί ζημιά η Αρχαία Ολυμπία» ανέφερε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργίοπουλος.

«Έχουμε 140.000 στρέμματα γης που καταστράφηκαν» υπογράμμισε μιλώντας στο Mega.

«Το 70% δηλαδή μπορεί και 100.000 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Καλλιέργειες ελιάς. Μιλάμε για 400 – 500. 000 ελαιόδεντρα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεωργίοπουλος.

«Οι αναδασώσεις είναι η μια πλευρά, όπως είπε, οι μελέτες πρέπει να περιλαμβάνουν και αντιπυρική προστασία από εδώ και στο εξής» είπε διευκρινίζοντας πως «η πεύκι είναι πολύ εύφλεκτο υλικό».

«Δεν αντιλαμβάνονται γιατί στις εξαγγελίες και στη συμμετοχή του κ. Μπένου δεν ανακοινώθηκε προς το παρόν τίποτα. Περιμένω να δω την εξαγγελία για την Ολυμπία, περίμενα ότι θα έχει ήδη γίνει», σημείωσε και τόνισε ότι περιμένει έργα.