Για πολύ δύσκολες ώρες κάνουν λόγο στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς και όλη η αγωνία πλέον έχει να κάνει με τα αν καταφέρουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης να την κρατήσουν έξω από τα Βίλια και να μην μπει στην πόλη, την οποία όμως έχει πλησιάσει αρκετά κοντά.

Οι δυνάμεις του δήμου συμπράττουν μαζί με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, ενώ έχουν κινητοποιηθεί λεωφορεία, για την περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η κατάσταση πήρε άσχημη και ανεξέλεγκτη τροπή μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και έγινε δυτικός.

Σε αυτό ακριβώς στάθηκε, με δηλώσεις του στο ίδιο Μέσο, και ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε: «Η αποτελεσματικότητα μετά το μεσημέρι, χάλασε την προσπάθεια των προηγούμενων ωρών, η οποία είχε κρατήσει την πυρκαγιά μακριά από τα Βίλια». Και πρόσθεσε:

«Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη».

Για πολύ δύσκολες καταστάσεις έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος. Η μεγάλη προσπάθεια επικεντρώνεται στο να οριοθετηθεί η φωτιά μέχρι να βραδιάσει, πριν δηλαδή σταματήσουν να επιχειρούν οι εναέριες δυνάμεις.

«Εξετάζεται σοβαρά η εκκένωση»

Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή εκκένωσης των κατοίκων στα Βίλια, τα οποία απειλεί μεγάλη φωτιά, σύμφωνα με όσα ανέφερε λίγο νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας.

Ο ίδιος ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως λεωφορεία βρίσκονται σε ετοιμότητα στο χωριό προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοί του, πολλοί από τους οποίους, πάντως, λείπουν σε διακοπές, σύμφωνα με τον ίδιο. Υπάρχουν κι εκείνοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών που εμφανίζονται διστακτικοί ως προς το να αποχωρήσουν, εάν χρειαστεί, συμπλήρωσε. Ωστόσο, αν δοθεί εντολή εκκένωσης, ο κόσμος θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες των αρχών, δήλωσε.

Ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε, εξάλλου, πως η πυρκαγιά απέχει περί τα 500 μέτρα, ή λίγο παραπάνω, από οικίες στον οικισμό.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε «πως πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με δυνάμεις από την Πολωνία έχουν παραταχθεί στον περιφερειακό δρόμο Βιλίων για να ανακόψουν το μέτωπο».

«Οι φλόγες ήταν τεράστιες πριν από λίγο, έχει συγκρατηθεί προσωρινά αλλά είναι τεράστιο το μέτωπο» σημείωσε ο κ. Κοσμόπουλος, επισημαίνοντας πως «οι κάτοικοι είναι σε ένα πανικό, κανένας δεν θέλει να εγκαταλείψει τις περιουσίες του. Πρόκειται για μια κωμόπολη με 2.000 – 2.500 κατοίκων».

Νωρίτερα, ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πλάνα σύμφωνα με τα οποία οικία εκτός του χωριού παραδόθηκε στις φλόγες.