Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 17 Αυγούστου όμως ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου επιχείρησε να κάνει μια πρώτη γενική εκτίμηση για το πώς θα είναι ο φετινός χειμώνας και συγκεκριμένα για το πόσα χιόνια θα πέσουν. Όπως διευκρινίζει δεν πρόκειται για πρόβλεψη, αλλά για εκτίμηση με βάση την ένταση του φαινομένου Ελ Νίνιο.

Συγκεκριμένα λέει:

«Προσοχή! Δεν είναι πρόβλεψη απλά μια πρώτη και πολύ γενική εκτίμηση των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων για τον επερχόμενο χειμώνα (απόκλιση από το μέσο όρο ημερών χιονόπτωσης για το βόρειο ημισφαίριο) με βάση την προβλεπόμενη ένταση του φαινομένου Ελ Νίνιο τους επόμενους μήνες.

Το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι λιγότερες από το κανονικό και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι περισσότερες από το κανονικό.

(Ελ Νίνιο: το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου.)».

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, August 16, 2021

Καιρός – Αρναούτογλου: Πώς θα εξελιχθεί ο Αύγουστος

Ο Σάκης Αρναούτογλου περιέγραψε και την εξέλιξη του καιρού έως και τις 24 Αυγούστου. Όπως επισημαίνει σήμερα και αύριο η θερμοκρασία ανεβαίνει, αλλά δεν είναι καύσωνας, με αυξημένη υγρασία και έντονο το αίσθημα της δυσφορίας.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Η εξέλιξη του καιρού έως και τις 24 Αυγούστου με μια ματιά!(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση και λεπτομέρειες)

“Συγκρατημένη” η άνοδος της θερμοκρασίας το επόμενο 48ωρο (OXI Καύσωνας) με αυξημένη όμως τη σχετική υγρασία και τη δυσφορία την Τρίτη και την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ από την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί άστατος τα μεσημέρια και απογεύματα αρχικά στα πολύ ορεινά τμήματα και από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά με πιθανές τοπικά ισχυρές καταιγίδες με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων στα ανατολικά και σταδιακή μικρή πτώση της θερμοκρασίας!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

Η εξέλιξη του καιρού έως και τις 24 Αυγούστου με μια ματιά! (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση και…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, August 16, 2021