Κάντε ένα δώρο τέχνης στα αγαπημένα σας πρόσωπα, το οποίο ταυτόχρονα είναι χρηστικό και διακοσμητικό. Ο λόγος για το ολοκαίνουριο ημερολόγιο του 2015 της ζωγράφου Βαρβάρας Γεροδήμου, η οποία μετατρέπει ένα απλό αντικείμενο σε έργο Τέχνης.

Η δουλειά της Βαρβάρας Γεροδήμου είναι μικτής τεχνικής, πλούσια σε διακοσμητικά στοιχεία, η οποία βασίζεται στο λάδι και το χρυσό. Τοπία παραδομένα σε μία «εύφορη» σιωπή, γυναικείες φιγούρες βυθισμένες στις σκέψεις τους και η αίσθηση του ονείρου, πανταχού παρούσα, καθιστά τα έργα της μοναδικά, εικαστικά «κοσμήματα» αφηγηματικής αφαίρεσης με έντονα τα στοιχεία του συμβολισμού.

Το ημερολόγιο, το οποίο εκδίδεται για 7η συνεχόμενη χρονιά, έχει σχεδιαστεί από την ίδια την καλλιτέχνιδα και είναι διακοσμημένο με πίνακες της, ενώ στο κάτω μέρος είναι ο μήνας με όλες τις εθνικές μας εορτές στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Το ημερολόγιο θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Ianos (www.ianos.gr/imerologio-toixou-varvara-gerodimou-ginaika-2015.html), Public, Papasotiriou (www.papasotiriou.gr/product/imerologio-2015-varvara-gerodimou), Evripidis (www.evripidis.gr/product.asp?code=010000016118) κ.α. καθώς και στο site της ζωγράφου www.gerodimou.com.

Η τιμή του ανέρχεται στα 10 ευρώ και μέρος των εσόδων διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο «Χαμόγελο του Παιδιού».