Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με την φωτιά στην βορειοανατολική Αττική με σπίτια και τεράστιες εκτάσεις μα παραδίνονται στις φλόγες.

Ωστόσο τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμα χειρότερα καθώς από σήμερα Παρασκευή 6/8 ο καιρός αλλάζει και δυνατοί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ θα κάνουν την εμφάνισή τους σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ.

Το πρώτο φως της ημέρας περιμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να εκτιμήσουν την κατάσταση της πυρκαγιάς που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 5/8 στους πρόποδες της Πάρνηθας και τη Βαρυμπόμπη και, αφού κατέκαψε την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

Όλες οι ελπίδες στρέφονται στα εναέρια μέσα για να περιορίσουν το τεράστιο πύρινο μέτωπο. Πριν λίγα λεπτά ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού

Αυτή τη στιγμή τα κύρια μέτωπα βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στον οικισμό των Ποντίων στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου, ενώ υπάρχουν πολλά σπίτια στις Αφίδνες και στη Δροσοπηγή που έχουν καεί.

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τα διόδια Αφιδνών, ενώ πλέον υπάρχει μεγάλο μέτωπο στα πλάγια της εθνικής οδού.

Επίσης φωτιά έχει πιάσει μία μάντρα αυτοκινήτων ενώ σημειώνονται εκρήξεις.

Εκκενώθηκαν ήδη Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο, οικισμός Ποντίων αλλά και Βόθωνας στο Μαραθώνα με μήνυμα που εστάλη από το 112.