Για την σωστή χρήση των κλιματιστικών, προκειμένου αυτά να έχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση σε συνθήκες καύσωνα, μίλησε ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, Δημήτρης Κοντούσιας

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του Open, οι θερμοκρασίες που μπορεί να αποδώσει κάθε συσκευή, πρέπει να έχουν μία απόκλιση 12- 14 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία.

Διαφορετικά, το μόνο που κάνουμε είναι να χάνουμε χρήματα καθώς, καθώς δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ η κατανάλωση ρεύματος είναι πολύ μεγάλη, ανέφερε.

«Αν έξω έχει 40 βαθμούς και βάλω το κλιματιστικό μου στους 19 – 20, και το μηχάνημα δεν θα αποδώσει και, από την υπερλειτουργία του, υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο συμπιεστής να λειτουργεί. Γιατί η εξωτερική μονάδα του air condition δεν θα σταματήσει για να ξεκουραστεί», εξήγησε.

Επιπλέον, ο κ. Κοντούσιας ανέφερε πως αν θέλουμε να διατηρήσουμε σε άψογη κατάσταση το κλιματιστικό μας, τότε είναι πολύ σημαντικό, μία φορά τον μήνα ή και δύο, εφόσον το μηχάνημα δουλεύει καθημερινά για ώρες, να αφαιρούμε τα φίλτρα του κλιματιστικού, να τα πλένουμε στο μπάνιο με σκέτο νερό και να τα τοποθετούμε ξανά στη θέση τους.