Ο ιατρός που τις τελευταίες μέρες έλαβε δημοσιότητα ως ηγετική μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος στη χώρα, καθώς εμφανίζεται ως εκ των διοργανωτών των κινητοποιήσεων στην πρωτεύουσα, και όχι μόνο, και επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Ελεύθεροι Ξανά», Φαίδων Βόβολης κλήθηκε στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στο Newsbeast, ο Σύλλογος, ευρισκόμενος σε συνεννόηση και με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), κάλεσε το μέλος του σε εξηγήσεις. Οι προβλεπόμενες ποινές κυμαίνονται από την απλή επίπληξη έως την αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, με τον ΙΣΑ να αποτιμά τη συγκεκριμένη περίπτωση ως σοβαρή, πρόσθεσε.

Σε ανάρτηση της σελίδας «ellinikahoaxes» κοινοποιήθηκε και η φωτογραφία του σχετικού εγγράφου προς τον κ. Βόβολη, σύμφωνα με το οποίο το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ συγκαλείται την Τετάρτη (4/8) προκειμένου «να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του επαγγέλματος – λειτουργήματός» του, επειδή από την συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Στο ίδιο έγγραφο, με το οποίο ο γιατρός καλείται σε ακρόαση, γίνεται αναφορά στις δημόσιες δηλώσεις του περί «πειραματικών εμβολίων και χαμηλής θνητότητας του κορονοϊού» όπως και στη «διοργάνωση συγκεντρώσεων κατά του εμβολιασμού».

Αξίζει να αναφερθεί πως η ίδια ιστοσελίδα σχολιάζει στην ανάρτησή της πως έχουμε «μια σημαντική απόφαση κατά της παραπληροφόρησης, που έστειλε (και στέλνει) κόσμο στις ΜΕΘ και στο θάνατο».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ξύπνησε! (αν και αργά)Καλεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον γιατρό Φαίδωνα Βόβολη προκειμένου…

Posted by Ελληνικά Hoaxes on Thursday, July 29, 2021

Ποιος είναι ο Φαίδων Βόβολης

Υπενθυμίζεται πως στις 14 Ιουλίου χιλιάδες αντιεμβολιαστές κατέκλεισαν κεντρικούς δρόμους και πλατείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, κι άλλες πόλεις της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων και οι οποίοι – όπως καταγράφηκε σε φωτογραφίες και βίντεο – αδιαφόρησαν για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, στην πλειοψηφία τους, όπως οι μάσκες ή οι αποστάσεις.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν – και πέραν εκείνων που στρέφονταν κατά των εμβολίων ή των επιστημόνων – τον τόνο έδωσαν και ακροδεξιές κραυγές.

Στις διαδηλώσεις αυτές, όπως και σε άλλες που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες, σημαντικό ρόλο φαίνεται να είχε ως διοργανωτής τους – όπως επεσήμανε και ο ΙΣΑ στο έγγραφό του – ο ιατρός Φαίδωνας Βόβολης.

Με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο καρδιολόγος καλούσε στα κατά τόπους συλλαλητήρια, ενώ εκφώνησε ομιλία στο κέντρο της Αθήνας.

👉🏼 Σήμερα Τετάρτη 14/7/21 στις 7 μ.μΟ Φαίδων Βόβολης καλεί όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ 🇬🇷 👉🏼 Αθήνα | Πλατεία Ομονοίας 👉🏼…

Posted by Φαίδων Βόβολης on Wednesday, July 14, 2021

Στην ιστοσελίδα του «κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά”», διαβάζουμε πως «ο διακεκριμένος καρδιολόγος Φαίδωνας Βόβολης από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας (το τονίζουμε αυτό) εξέφρασε την αντίθεση του σε ότι αφορά τη σκληρότητα αυτών και έθεσε στη συνέχεια σε δημόσια θέα τις απόψεις του για την πορεία του ιού, για τη χρήση των μασκών και και την υποχρεωτικότητα των εμβολίων. Σχεδόν όλα όσα έχει πει (μπορεί κάποιος να ανατρέξει και στα video του) έχουν επαληθευθεί σήμερα και παρόλο αυτά συνεχίζουν ορισμένοι, για τους δικούς τους λόγους, να του χρεώνουν θεωρίες που ποτέ δεν έχει ενστερνιστεί».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ιστοσελίδας διευκρινίζεται: «Είπαμε, λοιπόν, ότι “ναι υπάρχει ιός” όπως όμως υπάρχουν και άλλοι ιοί και χρειάζεται ίσως περισσότερη προσοχή ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες. Αντιδράσαμε στα μέτρα και στις τεχνικές “σκληρού lockdown”, αντιδράσαμε στην τρομοκρατία που δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ επισημαίνοντας ότι “πίσω από το ιό” κρύβεται “έντεχνη” πολιτική διαχείριση με την οποία σαφώς και δεν συμφωνούμε και αυτός είναι ο λόγος που αντιδράσαμε».

Προστίθεται, δε, πως «σε ότι είπαμε μέχρι τώρα, στο 99% για να μην πούμε 100% έχουμε επαληθευθεί και όπως ο καθένας μπορεί πλέον να παρατηρήσει ο ιός δεν μεταδίδεται σε “ακτίνες χιλιομέτρων”, τα κρούσματα δεν σημαίνουν κάτι και πολύ περισσότερο ας αναρωτηθούμε πως γίνεται με 100 – 500 κρούσματα να κλείνουμε μια χώρα με αντιδημοκρατικές πρακτικές και ξαφνικά ενώ έχουμε 2000 – 4000 κρούσματα τα πάντα να ανοίγουν και τα κρούσματα ως δια μαγείας να εξαφανίζονται».

Στην ίδια ιστοσελίδα δε στάθηκε εύκολο να εντοπίσουμε αναφορά στα εμβόλια κατά της Covid-19, παρότι αυτά αποτέλεσαν κεντρικό θέμα στις συγκεντρώσεις των διαφόρων «αρνητών».

Η «απάντηση» Θεμιστοκλέους

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο ΓΓ της ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους τοποθετήθηκε με σκληρό τρόπο για τους «τσαρλατάνους».

«Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, καταρχάς θα πρέπει να διακρίνουμε δυο πράγματα», ανέφερε από το βήμα της επίσημης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας. «Το ένα είναι η συμμετοχή γιατρών και διαφορετικές απόψεις γιατρών, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Εδώ δεν είναι θέμα Ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης οποιουδήποτε», είπε.

«Κάποιος ο οποίος είναι υγειονομικός είναι επιστήμονας. Είναι υποχρεωμένος, με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση της νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, να ακολουθεί διάφορους κανόνες. Γιατί όπως ξέρουμε, στην ιατρική είναι πολύ εύκολο κάποιος ο οποίος- η ιστορία τους έχει ονοματίσει τσαρλατάνους ή ο,τιδήποτε άλλο- σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία, πρόβλημα υγείας, κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό και να εκφράσει μια διαφορετική άποψη», επεσήμανε. Και «η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο που δεν είναι ούτε πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα η ελευθερία έκφρασης. Είναι υποχρέωση του συνταγμένου οργάνου της Πολιτείας, είτε είναι Δημόσια Διοίκηση, είτε είναι Ιατρικοί Σύλλογοι να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς», τόνισε.

«Οπωσδήποτε είναι αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε, είτε θέλει να εμβολιαστεί, είτε όχι», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλεόυς. Όμως «είναι μία άλλη συζήτηση αν θα πείσουμε (…) τους αντιεμβολιαστές, αλλά ειδικά γιατροί, οι οποίοι εκπέμπουν ένα μήνυμα παραπληροφόρησης και είναι ξεκάθαρο, δεν είναι θέμα ιατρικής άποψης δικής μου ή της κυρίας Θεοδωρίδου ή κάποιου άλλου συναδέλφου, υπάρχουν όργανα. Όπως και στη δική μας χώρα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, αλλά και διεθνώς.

Άρα ο καθένας δεν μπορεί να ασκεί την ιατρική όπως θέλει. Αυτά είναι στα πλαίσια κάποιου ο οποίος είναι τσαρλατάνος και είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων να εφαρμόσουν τη Νομοθεσία».