Στο αντιεμβολιστικό κίνημα το οποίο πραγματοποιεί συγκεντρώσεις και προσπαθεί να μεταπείσει όσο το δυνατόν περισσότερους για τη μη χρησιμότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού αναφέρθηκαν τόσο η Μαρία Θεοδωρίδου όσο και ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση από το Υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε, σε έντονο ύφος, «τσαρλατάνους» όσους υγειονομικούς συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα.

«Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και προσπαθούν να πείσουν και εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν για το αντίθετο. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία», ανέφερε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου. 

«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου», είπε στην συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους  και πρόσθεσε: «Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν».

«Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος, και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει τη νομοθεσία απέναντί του», κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.