Τις πληγές τους από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τους δήμους Νέας Χαλκηδόνας και Δέλτα, στη δυτική Θεσσαλονίκη, μετρούν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Ήδη αποφασίστηκε από το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας οι πληγείσες περιοχές να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ από νωρίς το πρωί συνεργεία καταγράφουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια, καταστήματα, υποδομές κ.ά.

Σύμφωνα με την «αυτοψία» των αρμόδιων υπηρεσιών, ζημιές διαπιστώθηκαν σε περίπου πενήντα σπίτια, όπως επίσης σε εμπορικές επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες. Στη Νέα Χαλκηδόνα, όπου λόγω της ξαφνικής νεροποντής υποχώρησε το ανάχωμα σε παραπόταμο του Αξιού με συνέπεια να πλημμυρίσει ο οικισμός και να μετατραπούν δρόμοι σε ποτάμια και σπίτια να γεμίσουν με νερά, η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς καλύτερη. Τα δύο τελευταία 24ωρα έγινε ενίσχυση των αναχωμάτων, ενώ συνεργεία προέβησαν σε καθαρισμό των δημόσιων υποδομών, όπως σχολεία κ.ά. Ο υδάτινος όγκος υποχώρησε, ωστόσο οι πάντες παραμένουν σε επιφυλακή για την περίπτωση εκδήλωσης νέου κύματος κακοκαιρίας. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την παντελή απουσία αντιπλημμυρικών έργων.

Για ανεπάρκεια σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές κάνει -εξάλλου- λόγο σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, η παρατεταμένη βροχόπτωση που σημειώνεται από νωρίς στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η κίνηση στους δρόμους διεξαγόταν με χαμηλές ταχύτητες, ενώ σε ορισμένα σημεία, κυρίως τις πρωινές ώρες, η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Λόγω της βροχόπτωσης των τελευταίων 24ώρων κλειστοί παραμένουν τοπικοί δρόμοι σε περιοχές του Κιλκίς, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.