Μαίνεται η πυρκαγιά η οποία έχει εκδηλωθεί στον δήμο Διονύσου -συγκεκριμένα στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης.

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

Όπως δήλωσε στο Newsbeast ο Γιάννης Καλαφατέλης, δήμαρχος Διονύσου: «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Δεν ελέγχεται για την ώρα το μέτωπο. Δεν μπορούμε να δούμε μπροστά μας την εικόνα ούτε στα 50 μέτρα. Η φωτιά εξαπλώνεται ραγδαία μέσα σε κατοικημένη περιοχή και κινδυνεύουν πολλά σπίτια αλλά όχι ακόμα κόσμος. Έχουν φύγει από τα σπίτια που κινδυνεύουν οι πολίτες. Η κατάσταση είναι επίκινδυνη. Έχουμε ήδη δυνάμεις πυροσβεστικής αλλά δεν ξέρω ειλικρινά πόσοι θα χρειαστούν».

Λόγω της πυρκαγιάς στη Σταμάτα, η ΕΛ.ΑΣ., προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως.

«Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη”. Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συμμετέχουν εθελοντές πυροσβέστες και συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Φωτιά στη Σταμάτα Αττικής – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο που μετέδωσε ο Alpha