Έως το μεσημέρι της Παρασκευής (23/7) 30.000 άτομα ηλικίας από 18 έως 25 ετών έχουν λάβει το «Freedom pass», ενώ ως το βράδυ ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τις 100.000.

Από την Τρίτη που άνοιξε η πλατφόρμα freedompass.gov.gr έως το πρωί είχαν γίνει 161.000 αιτήσεις, ενώ αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων και να εκδοθούν όλες.

Με την έκδοση των αιτήσεων κάθε δικαιούχος θα έχει την προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του με το ποσό των 150 ευρώ και μπορεί να ξοδεύει αμέσως σε τουριστικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, όπως ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία, εισιτήρια για συναυλίες.

Όσοι νέοι 18 έως 25 ετών κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα και να καταχωρούν την αίτησή τους. 

Freedom pass: Ποια η διαδικασία

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην εφαρμογή προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους με τους κωδικούς του taxisnet και θα συμπληρώνουν τον ΑΜΚΑ, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και ειδικότερα το email και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Επίσης ο κάθε δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η ψηφιακή κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και σε περίπτωση ποσών που δεν δαπανήθηκαν έως τότε, αυτά θα επιστρέφονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.