Η είδηση του θανάτου του έσκασε σαν βόμβα το πρωί της Τρίτης (19/7). Ο «πρίγκιπας» του ελληνικού τραγουδιού τραγουδιού Τόλης Βοσκόπουλος προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 81 ετών άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Ελλάδα.

Η δύσκολη ώρα, όπως τραγούδησε ο ίδιος, η «ώρα του χωρισμού» έφτασε. Φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, θαυμαστές έσπευσαν το μεσημέρι της Τετάρτης (21/7) στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να του πουν το «ύστατο χαίρε».

Η σορός του πολυαγαπημένου τραγουδιστή στις 12:00 το μεσημέρι μεταφέρθηκε σε ειδική αίθουσα του κοιμητηρίου. Όσοι ήθελαν να τον δουν για τελευταία φορά ανά τριάδες μπορούσαν να εισέλθουν στον χώρο και να αφήσουν ένα λουλούδι στον «Άρχοντα», στον «Ανεπανάληπτο» Τόλη.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της τελετής ακουγόντουσαν τραγούδια του μεγάλου τραγουδιστή τα οποία έγραψαν ιστορία και θα είναι για πάντα στις καρδιές όλων.

Λίγο μετά τις 15:00 η σορός μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων για να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Την ώρα που η σορός μεταφερόταν στο παρεκκλήσι το πλήθος κόσμου χειροκροτούσε και φώναζε «αθάνατος».

Γύρω στις 16:30 η σορός του τραγουδιστή εξήλθε από το παρεκκλήσι και ακολούθησε η ταφή του.

Ο «Ανεπανάληπτος» οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία υπό τους ήχους μπουζουκιών που έπαιζαν επιτυχίες του, ενώ η κόρη και η σύζυγός του κρατούσαν στα χέρια τους λευκά τριαντάφυλλα.

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου, πραγματοποιήθηκε τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη.

Παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας απηύθυνε από την Τρίτη (20/7) η σύζυγός του Άντζελα Γκερέκου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Συγκεκριμένα, η Άντζελα Γκερέκου έγραψε: «Αύριο στις 15:00 το τελευταίο αντίο στον Τόλη μας, στο πρώτο νεκροταφείο. Θέρμη παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας για την προστασία όλων! Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα!».

Τόλης Βοσκόπουλος: Συγκίνησε ο επί 22 χρόνια μπουζουξής του – «Ήταν η αφορμή που έμαθα μπουζούκι»

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου εξέφραζε ο μουσικός Μανώλης Καραντίνης λίγο πριν πει το τελευταίο αντίο στον φίλο και συνεργάτη του επί 22 ολόκληρα χρόνια.

Προσερχόμενος στον Α΄Νεκροταφείο Αθηνών ο Μανώλης Καραντίνης δήλωσε: «Δεν θα ξαναπεράσει ποτέ τέτοιος τραγουδιστής και τέτοιος άνθρωπος».

«Είναι μεγάλη απώλεια» είπε στην κάμερα του Newsbeast o μπουζουξής και πρόσθεσε: «Για εμένα θα ζει πάντα, ήταν πατέρας μου. Ήταν άρχοντας, θα θυμάμαι πάντα τη μεγάλη του φωνή»

«Ο Τόλης σε κάθε του εμφάνιση έλεγε καλά λόγια για εμένα. Ήταν μεγάλη τιμή να μιλάει έτσι για εμένα, ήταν η αφορμή που έμαθα μπουζούκι» ανέφερε ο Μανώλης Καραντίνης και αφιέρωσε στον «πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού το «πριν χαθεί το όνειρό μας».

Τόλης Βοσκόπουλος: Συγκινημένες η Άντζελα Γκερέκου και η Μαρία Βοσκοπούλου

Η σύζυγος και η κόρη του τραγουδιστή συγκινημένες και κρατώντας η μία την άλλη μπήκαν στο κοιμητήριο χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

Η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου Άντζελα Γκερέκου
Η κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου και της Άντζελας Γκερέκου, Μαρία Βοσκοπούλου

Στεφάνια για τον Τόλη Βοσκόπουλο που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αλλά και φίλοι της οικογένειας του τραγουδιστή.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast από την κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Ο Γιώργος Μαζωνάκης
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Ο Σταμάτης Γονίδης
Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης
Ο Λευτέρης Πανταζής
Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλός
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης
Ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας
Ο δημοσιογράφος και κουμπάρος του Τόλη Βοσκόπουλου και της Άντζελας Γκερέκου, Τέρενς Κουίκ
Η Μαρία Ιωαννίδου
Ο τραγουδιστής Αντύπας
Ο Σπύρος Μπιμπίλας
Ο Λάκης Γαβαλάς
Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη
Η Σάσα Σταμάτη
Ο στιχουργός Γιώργος Κριμιζάκης

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος