Σε συναγερμό βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας μας όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ότι οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊού έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Όπως επισημαίνει παθολόγος του νοσοκομείου Γεννηματάς πρόκειται κυρίως για νέα άτομα τα οποία δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid.

«Υπάρχει μία αυξητική τάση και στις προσελεύσεις όσων αναζητούν ιατρική βοήθεια λόγω συμπτωμάτων κορονοϊού, αλλά και στις εισαγωγές ασθενών νεαρής ηλικίας» επισημαίνει μιλώντας στο Mega η Ελένη Μπάγια, παθολόγος, τμήμα Covid στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

«Είναι νέοι άνθρωποι που έχουν πυρετό, βήχα, χαρακτηριστική αδυναμία και ζάλη που συνήθως υποδηλώνει δύσπνοια, συμπτώματα που υποδεικνύουν λοίμωξη του αναπνευστικού» αναφέρει.

«Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου» επισημαίνει εξηγώντας «μας λένε πως φοβούνται και έτσι δεν το έκαναν. Παραδέχονται πως υπάρχει κορονοϊός αλλά έχουν δισταγμούς».

Η Ελένη Μπάγια τονίζει πως πρέπει να υπάρχει ενημέρωση από το κράτος για τα οφέλη του εμβολιασμού που και τους κινδύνους που είναι αμελητέοι.

«Ο ιός δεν εξαφανίζεται. Οι επισημάνσεις των ειδικών ότι τα κύματα θα έρχονται και θα επανέρχονται και θα προσβάλλουν κόσμο ανεμβολίαστο δυστυχώς επιβεβαιώνεται» δηλώνει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.