Μεγάλο ενδιαφέρον ΜΜΕ της Αυστραλίας για την Αμφίπολη

«Ο αρχαίος τάφος και τα ευρήματα έχουν συνεπάρει τους Έλληνες»


ΕΛΛΑΔΑ
12:27
30/11/2014
Μεγάλο ενδιαφέρον ΜΜΕ της Αυστραλίας για την Αμφίπολη
1
loading

Ο εντοπισμός νομισμάτων με το πρόσωπο του Μ. Αλεξάνδρου στον τύμβο της Αμφίπολης προβάλλεται σήμερα ως μια από τις κυριότερες ειδήσεις του ABC της Αυστραλίας, παρά το γεγονός ότι χθες διεξήχθησαν εκλογές στην πολιτεία της Βικτώριας που έχουν και βαρύνουσα εθνική σημασία.

«Ο τεράστιος αρχαίος τάφος της Αμφίπολης και τα ευρήματά του έχουν συνεπάρει τους Έλληνες», τονίζεται στο δημοσίευμα που περιλαμβάνει αναλυτικά τις ανακοινώσεις που έγιναν από την επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη, τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή και τον πολιτικό μηχανικό Δημήτρη Εγγλέζο.

Παράλληλα, δίνεται και το ιστορικό της όλης υπόθεσης, υπογραμμίζεται ότι πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την ταυτότητα του νεκρού αλλά σημειώνεται πως ιστορικοί θεωρούν μάλλον απίθανο στην Αμφίπολη να έχει ταφεί ο Μέγας Αλέξανδρος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ !! ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΪΣΤΟΡΙΚΟΙ , ΠΟΥ ΕΝΩ \"ΞΕΡΑΙΝΟΝΤΑΙ\" ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει