Πάνω από δέκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες όπου εντοπίζονται φορείς του ιού, θέτοντας σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε ηλικίες 13 έως 17 ετών στην κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, με τα περισσότερα να έχουν συμπτώματα, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτισης.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό πήγαν να τα παραλάβουν.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης ξεκαθάρισαν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και ότι έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

*Φωτογραφία αρχείου