Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη η μητέρα ενός κοριτσιού που είχε στείλει το παιδί της κατασκήνωση στα Χανιά.

Όπως είπε στο zarpanews.gr δέχθηκε τηλεφώνημα το πρωί της Πέμπτης από την κατασκήνωση κι ενημερώθηκε ότι το παιδί της έχει ανεβάσει πυρετό από το προηγούμενο βράδυ. Όπως έμαθε πέρασε τη νύχτα στο αναρρωτήριο μαζί με άλλα δύο παιδιά που είχαν επίσης ανεβάσει πυρετό.

Στην ερώτησή της αν το παιδί είναι θετικό στον κορονοϊό, η απάντηση των ιθυνόντων της κατασκήνωσης ήταν ότι δεν του είχαν κάνει τεστ. Αγανακτισμένη από την ερασιτεχνική διαχείριση της κατασκήνωσης, η μητέρα πήγε σε φαρμακείο και αγόρασε δύο self test, τα οποία και βγήκαν θετικά.

Πρωτόγνωρο είναι το γεγονός ότι ακόμα κι αυτή την ώρα, γνωρίζοντας επιβεβαιωμένα ότι η νόσος έχει «εισβάλει» στην κατασκήνωση, οι υπεύθυνοι δεν έχουν ενημερώσει κανέναν, αντίθετα παίρνουν έναν-έναν τους γονείς ζητώντας τους να πάρουν τα παιδιά τους, επειδή έχουν πυρετό και δεν είναι καλά.

Όσον αφορά την μητέρα του παιδιού η οποία πηγαίνει στο Νοσοκομείο Χανίων, ώστε να κάνει μοριακό τεστ στην κόρη της αλλά και στην ίδια, αν και έχει εμβολιαστεί πλήρως, θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στον ΕΟΔΥ.