Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε, λίγο πριν τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής στη διάβαση του ΟΣΕ, στο ύψος των Μελισσατίκων, όταν αμαξοστοιχία που είχε κατεύθυνση προς Λάρισα, παρέσυρε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που κατευθυνόταν από Αλιβέρι προς Ν. Ιωνία. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι μπάρες ήταν κατεβασμένες και τα ηχοφωτεινά σε λειτουργία, όταν το αυτοκίνητο επιχείρησε να κάνει μανούβρα για να περάσει τη διάβαση.

Οι Ρομά του οικισμού Αλιβερίου, πάντως, καταγγέλλουν ότι συχνά πυκνά οι μπάρες κατεβαίνουν χωρίς να περνά τρένο και δε λειτουργούν σωστά και κρούουν κώδωνα κινδύνου για τα δεκάδες παιδιά που περνούν καθημερινά από το σημείο για να πάνε στο 10o Δημοτικό Σχολείο και το 8o Νηπιαγωγείο της περιοχής, που βρίσκεται μετά τη διάβαση, στον οικισμό Αλιβερίου, όπως γράφει το magnesianews.gr.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι μπάρες ήταν κατεβασμένες και αφού ο 70χρονος ανέμενε για περίπου 5 λεπτά της ώρας, επιχείρησε να περάσει, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από το τρένο.

Η αμαξοστοιχία, που οδηγούσε ένας 52χρονος μηχανοδηγός του ΟΣΕ, είχε κατεύθυνση προς Λάρισα και, μετά το δυστύχημα, αφού πήγε στην περιοχή η Τροχαία και συνελήφθη, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, αντικαταστάθηκε ο μηχανοδηγός και συνέχισε το δρομολόγιό της προς τη Λάρισα.