Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στο όρος Γράμμος, στην περιοχή Μυροβλύτη – Αρενών του Δήμου Νεστορίου, όπου βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής στο newsbeast.gr, η υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το μέτωπο στις 13.30, ενώ κατάφερε να το ελέγξει πλήρως λίγο πριν τις 16.00.

Αξίζει να αναφερθεί πως όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νεστορίου, τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκαν εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία της Δ.Ε. Αρενών, ενώ «σοβαρές καταγγελίες εμπρησμού έχουν περιέλθει σε γνώση των υπηρεσιών και διερευνώνται από την Εισαγγελία Καστοριάς, με την συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Παράλληλα, ο Δήμος προέβη σε έκκληση σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια προστασίας του δασικού πλούτου.

Υπενθυμίζεται πως πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για αύριο, Πέμπτη, για πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Φωτογραφία αρχείου