Για τα αγαπημένα της μέρη στην Ελλάδα που ενέπνευσαν τα βιβλία της μίλησε η Βικτόρια Χίσλοπ, που είναι γνωστή για τον τρόπο που ζωντανεύει τα ελληνικά νησιά μέσα στις σελίδες των μυθιστορημάτων της.

Εκείνη έχει βέβαια να διηγηθεί και συναρπαστικές ιστορίες από τα ταξίδια της παντού στον κόσμο…

Βικτόρια Χίσλοπ: Τα συναρπαστικά ταξίδια και η αγαπημένη της στιγμή σε road trip στην Ελλάδα

Όταν δεν αποφεύγει αρκούδες στα ελληνικά βουνά, δεν κοιμάται με ποντίκια στην Ινδία και δεν ξεφεύγει από τα χέρια της αστυνομίας του Βατικανού, η Χίσλοπ μοιράζεται στη βρετανική Metro τις απίστευτες ταξιδιωτικές της εμπειρίες.

Και η αγαπημένη της στιγμή σε road trip είναι ελληνική:

«Ήταν κατά τη διάρκεια ενός road trip στην Ελλάδα, σε μια περιήγηση με τον εκπρόσωπο Τύπου μου. Ήμασταν στην Κρήτη, στον δρόμο για μια πόλη που ονομάζεται Σητεία, όταν σταματήσαμε για ένα διάλειμμα. Εκεί υπήρχε μια μικρή πινακίδα για ένα φαράγγι και στο τέλος του μονοπατιού βρήκαμε αυτόν τον εντυπωσιακό καταρράκτη. Ήταν τόσο τεράστιος που είχε δημιουργήσει μια βαθιά πισίνα εκεί κάτω, οπότε το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να γδυθείς και να πηδήξεις».

Όσο για την αγαπημένη της πόλη, είναι «η Αθήνα. Είναι μπερδεμένη, χαοτική, σκονισμένη, θορυβώδης και συναρπαστική για όλους αυτούς τους λόγους, κι όμως μπορείς πάντα να βρεις ένα ήσυχο μέρος να πιεις τον καφέ σου. Αντίθετα με τη Νέα Υόρκη, στην Αθήνα δεν έχεις απολύτως καμία ιδέα σε ποια κατεύθυνση κινείσαι. Ο Παρθενώνας είναι ένα καλό σημείο ωστόσο».

Το αγαπημένο της μέρος στην Αθήνα «σαν μια όαση μέσα στην πόλη, είναι το Κολωνάκι. Είναι μια από τις πιο παραδοσιακές γειτονιές, με ωραία καφέ και μαγαζιά».

Όσο για την πιο τρομακτική της στιγμή σε ταξίδι, ήταν και πάλι στην Ελλάδα: «Ήταν σε άλλο ένα ταξίδι για το βιβλίο μου στην Ελλάδα. Οδηγούσαμε στον βορρά, όπου είναι εξαιρετικά ορεινός. Μια πηχτή ομίχλη κατέβηκε και σταματήσαμε, για να δούμε μια τεράστια πινακίδα που έγραφε ‘‘προσοχή στις αρκούδες’’. Δεν ήξερα τι ήταν χειρότερο, να σου επιτεθεί αρκούδα ή να πέσεις από τον ορεινό δρόμο».

Η ταξιδιωτική εμπειρία που της άλλαξε όμως τη ζωή ήταν η Σπιναλόγκα, «το νησί της Σπιναλόγκας στα ανοιχτά της Κρήτης. Ήμουν διακοπές με τα παιδιά μου, ηλικίας τότε 8 και 10 ετών. Δεν πίστευα πως θα ενδιαφέρονταν να επισκεφτούν παλιά ερείπια, κι έτσι όταν διάβασα γι’ αυτή την παλιά αποικία λεπρών σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία».

Η Σπιναλόγκα λειτούργησε ως έμπνευση για το πρώτο της βιβλίο, «Το Νησί»…