Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 81χρονο αυτόχειρα στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης που το πρωί της Δευτέρας (5/7) έβαλε φωτιά στο σπίτι του και πέθανε.

Φίλος του ηλικιωμένου συγγραφέα ο οποίος μίλησε στο thestival.gr είπε πως είχε αποφασίσει αρκετές εβδομάδες πριν να βάλει τέλος στη ζωή του. Όπως ακόμη αποκάλυψε του ζήτησε να καταγράψει σε βίντεο την στιγμή που θα αυτοκτονούσε.

«Έλαβα δύο email από τον Ευάγγελο που μου εξηγούσε για ποιους λόγους έκανε αυτό που έκανε. Μου είπε μάλιστα να έρθω εδώ νωρίς και να τραβάω βίντεο, θα γίνει μου λέει πανηγύρι μεγάλο» ανέφερε ο φίλος του 81χρονου.

«Η ζωή του ήταν δύσκολη. Τον τελευταίο καιρό έπαθε ένα μικρό εγκεφαλικό που του στέρησε την ικανότητα να γράφει γρήγορα στον υπολογιστή και σαν συγγραφέας που ήταν αυτό ήταν πλήγμα» ανέφερε.

«Πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία, βρεθήκαμε εδώ με τους αστυνομικούς, άνοιξα κάτω με το κλειδί μου ανεβήκαμε επάνω αλλά δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε γιατί από μέσα είχε βάλει άλλο κλειδί. Μιλούσαμε, επειδή είδε τους αστυνομικούς είπε πως δεν πρόκειται να ανοίξει. Βγήκε στην ταράτσα έριξε μερικούς πυροβολισμούς στον αέρα, πέταξε τέσσερα – πέντε βιβλία του κάτω και στη συνέχεια ακούσαμε μία έκρηξη» δήλωσε ο φίλος του 81χρονου.

«Τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι ότι πλησιάζει η ώρα της συνειδητής αναχώρησης μου από αυτή τη ζωή» επισήμανε ο 81χρονος συγγραφέας στο email που έστειλε πριν αυτοκτονήσει στον φίλο του.