Ο καύσωνας και οι ακραίες καιρικές συνθήκες που μας έχουν ταλαιπωρήσει τις τελευταίες ημέρες υποχωρούν από το Σάββατο. Το ίδιο και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Μάλιστα, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βορειοανατολικά και πιθανώς στα ορεινά της Πίνδου, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αύριο προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, οι οποίες πολύ πιθανό να παράγουν χαλάζι, κυρίως μικρού μεγέθους. Επίσης, τοπικές σύντομες καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της Πίνδου και στα ορεινά της Κεντρική Μακεδονίας.

Καιρός: Πού θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 21 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις γενικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μόνο στο Νότιο Αιγαίο θα είναι μέτριοι από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ ανατολικά της Ρόδου. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο και τη Θάλασσα των Κυθήρων τοπικά ισχυροί έως 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική και αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ στα βόρεια του νομού θα σημειωθούν τοπικά βροχές μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, αρχικά το πρωί μέτριοι έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.