Με τραγούδια και συνθήματα έφτασε η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι στιγμής. Πάντως, τον κύριο όγκο της πορεία «υποδέχθηκαν» περισσότερες από δέκα κλούβες της αστυνομίας, οι οποίες βρίσκονται στο σημείο. Στο μεταξύ, οι άνδρες των ΜΑΤ φορούν τις αντιασφυξιογόνες μάσκες τους και έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σαράντα λεπτά νωρίτερα στην πρεσβεία έφτασαν και τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα». Τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Απ’ την άλλη, η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ βρίσκεται στη Β. Σοφίας, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, πριν από την πορεία έγιναν πάνω από 30 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της Αθήνας.Οι προσαγωγές είχαν προληπτικό χαρακτήρα και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων.



Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος