Λαμπερές και απαστράπτουσες, διακοσμημένες με πανάκριβα διαμάντια, μαργαριτάρια και άλλους φωτεινούς πολύτιμους λίθους, οι τιάρες είναι ίσως το μοναδικό αξεσουάρ που είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με τους royals.

Φορεμένες, ως επί το πλείστον από βασιλικές νύφες την ημέρα του γάμου τους και στη συνέχεια σε τελετουργικές εκδηλώσεις, είναι συχνά πλούσιες σε ιστορία και συμβολισμό. Και οι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης, κατέχουν όλοι τη δική τους συλλογή. Ποια από αυτές, ωστόσο, είναι και η πιο ακριβή;

Η βασιλική οικογένεια με την ακριβότερη συλλογή σε τιάρες

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει το tatler.com, βασισμένο στην έρευνα του money.co.uk αναφορικά με το πόσο θα κόστιζε σε κάθε βασιλική οικογένεια να ασφαλίσει τις τιάρες της, η βρετανική και η ολλανδική βασιλική οικογένεια βρίσκονται στην κορυφή, με τις συλλογές τους να κοστολογούνται περίπου στα 17.000.000 βρετανικές λίρες η καθεμία.

Η συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ περιλαμβάνει τις γαμήλιες τιάρες που φορούσαν οι τρεις τελευταίες νύφες της βασιλικής οικογένειας, την τιάρα Queen Mary’s Fringe (πριγκίπισσα Βεατρίκη), την τιάρα του Greville Emerald Kokoshnik (πριγκίπισσα Ευγενία) και την τιάρα Bandeau της Βασίλισσας Mary (Μέγκαλ Μαρκλ). Πολλές από τις τιάρες της Βασίλισσας, όπως προκύπτει από τα ονόματα, κληρονομήθηκαν μέσω της γιαγιάς της, της Βασίλισσας Μαρίας.
Εν τω μεταξύ, η συλλογή του House of Orange, της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας, περιλαμβάνει τις τιάρες τριών πρόσφατων βασιλικών νυφών, την Dutch Star (βασίλισσα Μαξίμα), την τιάρα Wüttemberg (βασίλισσα Βεατρίκη) και την Rose Cut Diamond Bandeau (βασίλισσα Τζουλιάνα).

Ολοκληρώνοντας η Νορβηγία βρίσκεται στην τρίτη θέση, η Δανία στην τέταρτη, το Βέλγιο στην πέμπτη, η Ισπανία στην έκτη, η Σουηδία στην έβδομη και το Λιχτενστάιν στην τελευταία θέση. Η συλλογή της τελευταίας, μάλιστα, αξίζει μόλις 1.850.000 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, περίπου το 1/10 της συνολικής αξίας της συλλογής της καθεμίας από τις δύο βασιλικές οικογένειες που βρίσκονται στην πρώτη θέση.