Συμβολική και απολύτως ειρηνική ήταν η κατάληψη που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα από ομάδα αναρχικών στα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κολωνάκι, όπως ανέφεραν στελέχη του Πρακτορείου, τα οποία έδωσαν διευκρινίσεις για τις ενέργειες των καταληψιών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, δεν έγινε καμία χρήση υπολογιστών ή άλλων μηχανημάτων του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κολωνάκι, από τα μέλη της ομάδας των καταληψιών, οι οποίοι ήταν συνεργάσιμοι με τους δύο δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Πρακτορείο και οι οποίοι δεν ειδοποίησαν την Αστυνομία για την κατάληψη.

Σημειώνεται ότι περίπου 15 άτομα εισέβαλαν στα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου στις 18:00 της Τρίτης και ζήτησαν να στείλουν μέσω του e-mail του Πρακτορείου κείμενο για τον θάνατο του γάλλου αναρχικού Ρεμί Φρες, σε διαδήλωση στην Γαλλία και την οποία χαρακτηρίζουν δολοφονία του κράτους. Τελικά πείστηκαν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό ενός ειδησεογραφικού πρακτορείου για τον σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια τηλεφώνησαν σε συντρόφους τους, οι οποίοι ανάρτησαν το κείμενο στον ιστότοπο indymedia και αποχώρησαν από τα γραφεία ύστερα από παραμονή περίπου 40 λεπτών. Λίγο αργότερα, έφτασαν εκεί αστυνομικές δυνάμεις, που ενημερώθηκαν από το κείμενο στο indymedia για την κατάληψη, αλλά οι καταληψίες είχαν ήδη φύγει και δεν υπήρξε συνέχεια στο θέμα.